Glory Hut Foundation

GLORY HUT FOUNDATION I CHON BURI PROVINSEN BLE ÅPNET I 2010

Adresse: Banglamung district; Chonburi province Thailand.

Totalt gir Glory Hut husrom og mat til ca 34 voksne enslige/hjemløse med HIV/AIDS. I tillegg til en ung flott jente på 20 år, som bodde der med sin datter på 9 mnd.
Årsaken til at hun fikk være der, fordi moren hennes hadde jobbet der tidligere, men nå godt bort, derfor ville de ta vare på henne så lenge hun ikke hadde mulighet til å klare seg selv.

Daglig Leder/ Presidenten het Khun Pornsawan Khunkaw, en pastor fra Adoni Church, startet opp Glory Hut i 2010, en bitte liten organisasjon i Chon Buri distriktet.
Jeg fikk omvisning, og som der ser av bildene så har de malt ulike sterke farger på husene for å skape litt varme. I disse enkle husene bor det fra 1-4 voksne i hvert, og selvfølgelig ingen AC, ei heller bordvifter.

I tillegg hadde de ett langbord og plast stoler – slik at alle kan spise måltidene sammen, foran ett lite utekjøkken.
Utover dette, var det ikke stort annet å se, bortsett fra at en hyggelig gest fra ett norsk firma, som tidligere hadde sponset 5 flotte treningsapparater – som de bruker under trening.
Også var det også en liten kirke der – Adoni Church – det var flott utsmykket og de har samling der hver søndag kl 10.00 for lokalsamfunnet.
De hadde 5 toaletter til beboerne, enkle toaletter med en dusjslange.

Utg.punktet for de enkelte er at de får bo der i 3-6 måneder, noen lenger eller til de kan klare seg selv om de blir bedre av behandlingen de får. Det finnes ingen behandlingstilbud her,
så de får daglig transport til lokale sykehus der de får nødvendige medisiner og det tas prøver.

Noen burde nok vært på sykehus, men som for alle med dette viruset så er de forevist sykehuset hva gjelder og bo der. De er tilsidesatt av samfunnet og har ingen andre steder å være.

Det er mange hjemløse i lokalmiljøet som ønsker å få komme til Glory Hut, men av hensyn til plass mangel så er kapasiteten allerede full.
Jeg besøkte de igjen før jeg dro til Norge (samme dag), og da fikk jeg hilse på Daglig Leder, og jeg hadde tatt med noen esker med klær til alle voksne. Det tok ikke lang tid før de hadde funnet seg noe de satte veldig stor pris på. De har tross alt kun det de står og går i. Før jeg dro hjem til Norge samme dag, ble jeg også invitert inn i kirka hvor de holdt en bønn for meg på vegne av organisasjonen. De så frem til nye besøk og klær til de voksne og mat til daglig opphold dersom vi klarer å samle inn penger på nett til de.

THE GLORY HUT FOUNDATION
BANGKOK BANK
BRANCH: PATTAYA CITY
ACCOUNT NO. 484-4-15735-6
ACCOUNT NAME: THE GLORY HUT FOUNDATION
The Foundation Cottage glory
27/5 Moo 3 Chaiyapornviti Soi 29 Nongprue, Banglamung, Chonburi 20150.

Ønsker du bli medlem?

Child Care Thailand

Medlemskap

Donasjonsvalg
kr