Chaiyapruk Orphanage

Chaiyapruk Orphanage ligger rett utenfor Bangkok. Dette ble i 1985 startet opp av Dr. Cleopandh Soorapanthu og hennes mann, Dr. Somsak Somsugdi.
De hadde i 20 år vært i Tyskland med en privatklinikk som ble drevet godt, før de vente hjem igjen til Thailand. De ble sjokkert over de dårlige tilstandene enkelte barn må leve under i Thailand. Derfor bestemte de seg for å opprette ett hjem for barn som var foreldreløse.

Ordet foreldreløs er ikke helt riktig i alle tilfeller. Store deler av befolkningen i Thailand sliter med fattigdom. Når alenemødre må ut å jobbe, har de ikke alltid mulighet til å sørge for barnepass. Det er derfor veldig mange som av tragiske grunner ser seg nødt til å forlate barnet.

Det er estimert at det er ca. 80 barn som blir overlatt til seg selv, bare i Bangkok per år. Med over 8 millioner innbyggere av 66 millioner totalt i Thailand, kan man bare tenke seg hvor mange tragiske hendelser som skjer per dag.

Chaiyapruk Orphanage er en av mange barnehjem som tar imot barn rett fra gaten. Per dags dato har de ansvar for 28 barn i alderen 0 til 18 år. De sørger for at de har en seng å sove i, mat og skole. I tillegg at de sørger for at helsen er i behold.  De tar også i mot noen barn som er der kun på dag tid, mens mor jobber .

Dr. Cleopandh og Dr. Somsak har flere prosjekter som de akkurat nå holder på med.

  • Bakeri: Når barna kommer i tenårene får de delta i bakeriet med både matlaging og salg. Dette forbereder dem på arbeidslivet som kommer senere.
  • Meitemark-gård: Takket være donasjoner har de hatt mulighet til å starte opp dette prosjektet. Barna lærer hva naturen kan fremskape, i tillegg til salg som gir inntekter til barnehjemmet.
  • Grønnsaksfarm: Hva er ikke bedre lære enn hvordan man dyrker sine egne grønnsaker. Her lærer de hvordan dyrke grønnsaker som de etterpå kan spise på barnehjemmet. I kombinasjon med de andre prosjektene skaper dette gode synergieffekter.

 

Hva ønsker Child Care Thailand å støtte dette barnehjemmet med?

Etter en god og hyggelig samtale med Dr. Cleopandh, så vi at behovet hos Chaiyapruk lå flere steder.

  • Frivillige til å jobbe på barnehjemmet
  • Penger til utdannelse av barna
  • Klær og forbruksvarer til barna
  • Penger for drift av barnehjemmet
  • Penger til ny barnehage
  • Faddere for barn

Dr. Cleopandh drømmer om å få bygget en liten barnehage for de minste. Men det utstyret som følger med.   I tillegg til klær er det med dette vi ønsker å hjelpe.

Vi håper dere har mulighet til å hjelpe oss med dette, da vi har ett sterkt ønske om å hjelpe så mange barn som mulig i fremtiden

Ønsker du bli medlem?

Child Care Thailand

Medlemskap

Donasjonsvalg
kr